Cum se apără Cîrstoiu de acuzațiile de incompatibilitate: „Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup”

0
0
Publicat:

Candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a afirmat la B1 Tv că nu este în incompatibilitate, susținând că simte în continuare susţinerea celor doi lideri ai Coaliţiei.

FOTO Inquam
FOTO Inquam

„Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup (...) Eu nu sunt în nicio stare de incompatibilitate. La modul real, nu sunt în stare de incompatibilitate. (...) Eu nu am avut nicio relaţie contractuală, remunerată sau neremunerată, cu o clinică privată”, a afirmat candidatul susţinut de PSD şi PNL la B1 Tv.

Privind sesizările la ANI care-l vizează, Cîrstoiu a afirmat: „Foarte bine, până la urmă democraţia asta înseamnă, un pluralism de idei”.

Premierul Marcel Ciolacu și șeful PNL, Nicolae Ciucă, au arătat că medicul trebuie să vină cu explicații privind acuzațiile de incompatibilitate care îl privesc. 

„În momentul de față, cred că abordarea cea mai corectă, după ce decizia Coaliției a fost ca domnul Cîrstoiu să fie candidatul, e ca domnul Cîrstoiu să facă o conferință de presă și să explice aceste acuzații. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în fața presei și să explice”, a spus premierul Marcel ciolacu, întrebat cu privire la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu anunțată de alianța PSD-PNL.   

„Fiind medic, cred că este mai priceput decât oricare dintre noi să iasă din starea asta de terapie intensivă”, a precizat în cadrul unor declarații președintele PNL Nicolae Ciucă, care a făcut anterior referire la o conferință de presă solicitată candidatului de cele două partide, pentru a-și lămuri problemele evocate în spațiul public.

Discuțiile din Coaliție

Discuțiile purtate cu ușile închise de membrii alianței PSD-PNL și declarațiile publice ale liderilor lasă loc de îndoială cu privire la depunerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei lunea viitoare, așa cum a fost stabilit în Coaliție.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că PSD ar susține candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, fiind conștienți de faptul că Nicușor Dan e în topul preferințelor, deasupra candidatului Cătălin Cîrstoiu propus de alianță.

Reorientarea ar veni și în contextul în care candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, este deja erodat de scandaluri care pun la îndoială activitatea medicului. De altfel, imaginea medicului nu stă mai bine nici în sondaje, fiind plasat constant pe locul trei. Datele unui sondaj CURS îl cotează pe Cristian Popescu Piedone cu un procent de 38% din voturi, în timp ce Nicuşor Dan are 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu are 23%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite